Restauracja
Najlepsze restauracje w hotelach z kasynem

Najlepsze restauracje w hotelach z kasynem

Olbrzymie jackpoty, krzykliwe występy na żywo, podskakujące kluby nocne, zapraszające baseny i kojące spa to tylko niektóre z fenomenalnych rozrywek w luksusowych ośrodkach kasynowych. Z kolei najsmaczniejszą z nich definitywnie są wykwintne restauracje, których w takich miejscach jest istne zatrzęsienie. Od Las Vegas po Monte Carlo – sprawdzimy, które z tych restauracji zasługują na miano kulinarnych geniuszy.

Hotele kasynowe z najlepszą kuchnią

Prestiżowe hotele z kasynem można znaleźć w różnych zakątkach naszej planety, nie tylko w legendarnym Las Vegas. Kasyna przywiązują ogromną wagę do tego, aby zapewniać swoim gościom niezapomniany pobyt od każdej możliwej strony. A jak wiadomo, nic tak nie dodaje ochoty do dalszej gry w kasynie, jak wytrawny posiłek.

Bellagio w Las Vegas

W Bellagio znajduje się gratka dla wielbicieli sztuki Picassa. Restaruacja Picasoo, którą stworzono, aby złożyć hołd jednemu z największych artystów w historii, posiada ściany udekorowane w prawdziwe obrazy Picassa. Z kolei widok z lokalu rozpościera się prosto na tańczące fontanny.

Szef kuchni Julian Serrano czerpie inspirację zarówno z francuskich, jak i hiszpańskich regionów, gdzie niegdyś żył ów legendarny malarz. A jeśli chodzi o kartę dań, definitywnie musimy skosztować smażonych na patelni przegrzebków z musem ziemniaczanym. Mało tego, hotel udostępnia też restaurację serwującą dania z owocami morza. Niezrównanym specjalistą jest tutaj szef kuchni Michael Mina.

Po wizycie w tak kuszącej restauracji gra w ruletkę, blackjacka, czy automaty do gry przynosi o wiele lepsze doznania. Podobnie ma się rzecz, jeśli mowa o takich rozrywkach jak najlepsze kasyna online. Zarówno hazard naziemny, jak i gry kasynowe online, będą smakować nam znacznie lepiej.

The Cosmopolitan w Las Vegas

W jednej z czołowych restauracji tego ośrodka szefem kuchni jest słynny José Andrés. Jest niezrównany, jeśli chodzi o przyrządzanie pikantnych przysmaków chińskich. Dzięki takim hitom jak azjatyckie tacos z kaczki, jego nowy lokal w Las Vegas – restauracja China Poblano – idealnie łączy w sobie kuchnię pikantną z chińskimi potrawami.

W swojej drugiej restauracji o nazwie Jaleo (tak, zgadza się, José Andrés zarządza dwoma lokalami w Cosmopolitan) Andrés serwuje tradycyjne hiszpańskie tapas i paellę gotowane na dużym grillu opalanym drewnem. Cosmopolitan to prawdziwa mekka kulinarna, gdzie znajdziemy również tak słynne lokale jak Blue Ribbon Sushi Bar & Grill, Scarpetta Scotta Conanta i Comme Ça Davida Myersa.

Czekając na przepyszne dania, jest to doskonała okazja, aby wprowadzić sobie do życia nieco ekscytacji. Restauracje te udostępniają Wi-Fi, więc możemy sprawdzić oferty kasyn mobilnych,  zgarnąć bonus powitalny i umilić sobie czas..

Casino de Monte Carlo w Monako

Ten ogromny kurort charakteryzuje się bardzo bogatą historią i jeszcze bogatszym kapitałem zakładowym. Casino de Monte Carlo to najbardziej prestiżowa jaskinia hazardu na świecie, gdzie gra na pieniądze jest świadkiem wyłącznie wysokich zakładów.

Ten nieprawdopodobny resort oferuje 2 pałace, 2 luksusowe hotele, 5 ekskluzywnych kasyn i 33 punkty gastronomiczne. Z kolei najwykwintniejsza restauracja znajduje się wewnątrz oszałamiającego hotelu de Paris. Lokal zwie się Le Louis XV-Alain Ducasse i jest flagową restauracją światowej sławy szefa kuchni, który serwuje dania inspirowane kuchnią śródziemnomorską.

Jeżeli cieknie nam ślinka na okonia morskiego z majerankiem i pieczonymi karczochami, to powinniśmy też spróbować pieczonej w kominku jagnięciny z papryką Espelette. A całość popić wiekowym winem. Imponująca piwnica z winami tej restauracji przechowuje aż 400.000 butelek różnych gatunków win.

Atlantis na Bahamach

Główna restauracja ośrodka – Café Martinique – oferuje nieziemskie rarytasy przyrządzane przez ziemskiego kucharza – słynnego szefa Jeana-Georgesa Vongerichtena. Natomiast w latach 60. Café Martinique wystąpiła w filmie o Jamesie Bondzie – Thunderball.

Mamy tu okazję połechtać nasze podniebienie takimi smakołykami, jak dorade pieczone en croûte, a także pysznymi aktualizacjami dań retro, jak termidor z homarem i coq au vin. Lista win również jest bardzo bogata i przy okazji oferuje 31 gatunków szampana.

A jeśli uwielbiamy hazard, to podczas czekania na potrawy zawsze możemy włączyć legalne kasyna online i zgarnąć darmowe spiny na automaty do gry. Albo – jeśli preferujemy gry stołowe – darmową gotówkę.

Condado Plaza w Portoryko

Gwiazda portorykańskiej sceny kulinarnej – szef kuchni Wilo Benet – opisuje swoją kuchnię jako „światową kuchnię mieszaną”. W tej restauracji znajdziemy świetne połączenie tradycyjnych składników portorykańskich z kuchnią japońską, chińską, tajską, hiszpańską, włoską, francuską i arabską.

Jeszcze do niedawna ta wspaniała restauracja o nazwie Pikayo była częścią obiektu muzealnego. Dopiero potem została przeniesiona do kasyna. Wilo Benet ma jeszcze drugi lokal w tym ośrodku. Restauracja nazywa się Varita i dysponuje piecem do pizzy opalanym drewnem, a także gigantycznym rożnem, gdzie można jednocześnie upiec aż pięć prosiaczków – każdy o maksymalnej wadze 25 kg.

Jest to doskonały lokal na większe imprezy okolicznościowe jak rocznice, wesela, urodziny, bankiety biznesowe itp. I co najlepsze, mając ze sobą urządzenie mobilne, nie musimy nawet przerywać naszej uczty, żeby odwiedzić kasyno. Wystarczy, że odpalimy najlepsze kasyna online na smartfonie i od razu wkroczymy w świat prawdziwego hazardu.

Harrah’s w Nowym Orleanie

John Besh to bardzo znany szef kuchni, który prowadzi osiem restauracji w Nowym Orleanie, w tym także Besh Steak w kompleksie kasynowym Harrah’s. Restauracja jest bardzo elegancka i serwuje tylko najwyższej jakości potrawy i trunki.

Jednym z ulubionych deserów wszystkich gości hotelu jest ciasto Père Roux. Ten delikates składa hołd klasycznym bananom nowoorleańskim o nazwie Foster. Jest to smażone nadzienie bananowe z cynamonem i ciemnym rumem, przeplatane z warstwami ciasta genoise i pokryte serkowym lukrem.

Jedyną rzeczą, jaka może bardziej osłodzić nam życie, jest trafienie jackpotu w kasynie online z niskim depozytem. Automaty online oferują jackpoty progresywne i multijackpoty – stwarzając szansę na rozbicie banku i wprowadzenie więcej barw do życia niejednego hazardzisty.

Marina Bay Sands w Singapurze

Oprócz restauracji sławnych szefów kuchni, takich jak Daniel Boulud z lokalem DB Bistro Moderne i Mario Batali z lokalem Osteria Mozza & Pizzeria, hotel udostępnia też restaurację Waku Ghin. Jest to pierwsza próba szefa kuchni Tetsuya Wakuda, aby zawojować tereny kulinarne poza Australią.

Tetsuya Wakuda to kultowa postać wśród szefów kuchni. Nic więc dziwnego, że już samo menu degustacyjne złożone jest z dziesięciu wykwintnych dań. Jeżeli mamy ochotę na skosztowanie, jak smakują potrawy spod ręki jednego z najwybitniejszych kucharzy, Waku Ghin jest naprawdę znakomitą opcją.

A po pożywnym posiłku możemy zahaczyć o ekstrawaganckie kasyno, gdzie czekają na nas gotowi do akcji dealerzy. Jest poker, bakarat, blackjack i automaty do gry. A jeśli interesują nas wysokie stawki, do dyspozycji mamy stoły dla high rollerów, gdzie na blatach lądują najbardziej wartościowe żetony.

Mandalay Bay w Las Vegas

Wyróżniona gwiazdką Michelin restauracja Aureole Charliego Palmera oferuje świetną rozrywkę i jeszcze lepsze jedzenie. Jest to dość nietypowy lokal, gdzie kelnerki przebrane są za fruwające anioły. Personel do pracy wkłada specjalną uprząż, dzięki której kelnerki mogą latać w powietrzu.

Co więcej, restauracja to także czteropiętrowa wieża różnych gatunków win. A dzięki swojej uprzęży kelnerki mogą bez problemu wzbijać się na różne wysokości, z łatwością sięgając po odpowiednią butelkę wina. Z racji tego, jeżeli cenimy sobie unikalną atmosferę, ciężko nam będzie znaleźć bardziej oryginalne miejsce.

W takim lokalu nawet nie będziemy w stanie skupić się na grze w kasynie online. Pomimo tego, że kasyna internetowe to tryskające atrakcjami przybytki hazardu, nawet one nie mogą konkurować z boskimi aniołami latającymi z butelką wina pod swoim skrzydłem.

Caesars Palace w Las Vegas

Wśród wielu lokali gastronomicznych, jakimi przewodzi szef kuchni Guy Savoy, restauracja w Ceasars Palace jest pierwszym trzygwiazdkowym lokalem poza Paryżem. Restauracja działa całodobowo, serwując wyborne potrawy i markowe trunki o każdej porze dnia i nocy.

Jest tu wiele słynnych potraw sławnego szefa jak choćby burger z homarem i ogromne porcje żeberek. Wszyscy fani mięsnych wyżerek będą tutaj w siódmym niebie. Mięso jest świeżutkie, bardzo delikatne, doskonale przyprawione i pięknie przyozdobione.

Ceasars Palace to także kraina najlepszych kasyn na świecie. Jeśli interesuje nas ruletka, blackjack, bakarat albo prestiżowe turnieje pokerowe, trafiliśmy w idealne miejsce. Natomiast ocean automatów do gry wciągnie każdego wielbiciela jednorękich bandytów.

Resorts World Sentosa w Singapurze

W tym ogromnym kompleksie znajduje się wiele ciekawych restauracji. Z kolei te najbardziej rozchwytywane należą do trzech światowej sławy szefów. Każdy z tych lokali zapewnia niesamowite doznania smakowe, ale oferuje zupełnie inną kuchnię.

Francuska restauracja L’Atelier de Joël Robuchon and Joël Robuchon kierowana jest przez szefa Joëla Robuchona. Natomiast restauracją japońską o nazwie Chinois dowodzi szef Susur Lee i szef Kunio Tokuoka. Wszystkie lokale wyróżnione są gwiazdkami Michelin.

Przed posiłkiem możemy też zaostrzyć swój apetyt kasynowy. Jeżeli nie możemy doczekać się wizyty w kasynie, dobrą alternatywą będą najlepsze kasyna online. Są legalne, uczciwe i udostępniają wyłącznie losową rozgrywkę.

El San Juan w Portoryko

W tym ekstrawaganckim ośrodku kasynowym znajduje się wiele fantastycznych rozrywek, o których będziemy śnić jeszcze długo po powrocie do domu. Do tych nietuzinkowych atrakcji należy również przepyszny steak house o nazwie The Palm.

Jest to renomowana sieć eleganckich restauracji, która posiada 27 lokali w różnych zakątkach świata. Aczkolwiek, jeśli chodzi o wyspy tropikalne, jest to jedyny lokal w takim miejscu. Klasyczne danie tego lokalu to wiekowy stek porterhouse z chrupiącymi ziemniaczkami i szpinakiem w śmietanie.

Wytworność kuchni przebija jedynie profesjonalna jaskinia hazardu, która oferuje gry stołowe i automaty do gry. Możemy trafiać jackpoty, grać na wysokie stawki, brać udział w turniejach karcianych i wygrywać rozmaite nagrody.

Aria w Las Vegas

Wewnątrz rozległego kompleksu CityCenter znajduje się unikalna restauracja Sage, której autorem jest szef kuchni z Chicago – Shawn McLaine. Już sam wystrój tego smacznego lokalu podkręca apetyt i stawia na baczność wszystkie kubki smakowe.

Z kolei menu Sage kładzie nacisk na ekskluzywne produkty i najświeższe składniki w takich daniach, jak choćby duszone policzki cielęce z boczniakami mikołajkowymi, kremową białą polentą i czarnym czosnkiem. Potrawa warta najcięższego grzechu.

Co najlepsze, posiłki z tej restauracji możemy też zamawiać prosto do pokoju hotelowego. Może to być wspaniała uczta podczas gry w kasynie online. Będziemy mieć więcej energii i bardziej rześki umysł, grając w m.in. automaty online, zdrapki online, kasyno na żywo, czy blackjack online.

Wynn w chińskim Makau

Makau to azjatycka stolica hazardu, która spokojnie może konkurować z olśniewającym Las Vegas. Kasyn jest tutaj chmara, a każdy właściciel dokłada wszelkich starań, aby jego szulernia obfitowała w luksus, przepych i ekstrawagancję. Z tego względu kasyna te są zachwycające nie tylko w środku, ale i na zewnątrz.

Kantońskie menu restauracji Wing Lei obejmuje ręcznie robione dim sum, a także niesamowite dania z grilla. Jeżeli lubujemy się w pieczonych potrawach mięsnych, będziemy mieć okazję na spróbowanie prosiaczka z grilla z czarnym pieprzem. Aczkolwiek, jeżeli zdecydujemy się na ten krok, musimy wiedzieć, że świnkę należy zamówić z 24-godzinnym wyprzedzeniem. I sami możemy asystować podczas przyrządzania.

Będąc w trakcie pieczenia, możemy sobie zrobić krótką przerwę i wypróbować bezpieczne kasyna online. Najlepsze kasyna online korzystają z najwyższych standardów zabezpieczeń, chroniąc nie tylko nasze środki, ale i dane osobowe. Plusem jest to, że nowe kasyna online używają szyfrowania SSL – innowacyjna ochrona z bardzo wysokim wskaźnikiem skuteczności.

Hôtel Casino Barrière de Lille we francuskim Lille

W tym nowym, pięciogwiazdkowym hotelu z kasynem mieści się także nowoczesna restauracja francuska – Les Hauts de Lille. Ten wyrafinowany i będący uosobieniem klasy lokal prowadzony jest przez szefa kuchni Pierre’a Yves’a Rochona. Jest to jedna z najsławniejszych restauracji francuskich w ośrodkach kasynowych.

Popisowe dania tej fantastycznej jadłodajni obejmują delikatną cielęcinę z potrawką z borowików, a także nieziemsko smaczne cannelloni z ziemniakami i truflami. Dania podawane są bardzo odświętnie i każda potrawa wygląda tak pięknie, jak smakuje. Jeżeli lubimy jeść, Les Hauts de Lille to nasz smaczny cel.

Kasyno tego hotelu jest tak samo odświętne, jak ich dania z kuchni francuskiej. Jeżeli szukamy slotów, znajdziemy ich tutaj setki. A jeśli szukamy gier stołowych, czekają na nas ruletka, poker, blackjack i bakarat. Jest także coś dla fanów wysokich zakładów i zawodników turniejów pokerowych.
Kilka smacznych słów na deser

Jak widać, nie musimy decydować się wyłącznie na Las Vegas, jeśli planujemy wyjazd do ośrodka z kasynem i pierwszorzędną kuchnią. Równie wspaniałe resorty znajdziemy na Bahamach, w Azji i Europie. Zaletą tych resortów jest również fakt, że możemy wybrać się na takie wakacje z całą rodziną.